Scrapperek

2012.11.08. 18:11

 

Új rovatomban egy adott típusú karaktereket fogok kivesézni, leírni a típus erősségét, gyengéit,  majd karakterekként lebontva ugyanezt, sőt, ISO tanácsokat is adok ha energiámból éppen futja rá.

Scrapperek

Nos, Kezdjünk is a legnépesebb kaszttal, a Scrapperekkel. Nevük jelentése „Bokcsoló” (Ryouhei is ebbe a kasztba tartozna!! csak ő túl táp ide! :D) Erősségük a közelharcban leledzik. Class bónuszukat az Infiltrator-okkal, azaz a „Beszivárgók”, kémek ellen kapják meg. Ekkor rájuk kétszer támadnak egymás után (csak az egyéni támadásuk), s a szeptemberi Patch óta kapnak egy „close combat” nevű buffot, melynek hatására a következő körben a nem kémek ellen is kétszer hat a „single targat” támadásuk. Sőt, mára megkapták azt a képességet is, hogy már ha ők kapnak támadást ezen class-tól akkor is megkapják ezt a buffot, ezzel nagyon jó PvP karakterré váltak, mert amint van az ellenfélnél egy ilyen karakter máris kaptunk egy többszörösen támadó karaktert. Ellenben hátrányt szenvednek a „Bruiser” („Bunyós”)  csoporttal szemben, rájuk kevesebb sebzést adnak, plusz adnak nekik egy „enraged” buffot ami növeli a bruiserek támadását és védelmét, akár ők ütik őket, akár őket ütik.

És akkor jöjjenek lebontva a karakterekre:

 

 

Daredevil:
Beszerzése: 48 CP


Előnyök: Passzív képessége, h vak, ezért nem hat rá blind, valamint ennek köszönhetően át üt a különböző kitérő effekteken (Smoke Bomb, Protective Shroud). A második képessége gyors képesség, magyarul nem számítja fel cselekvésnek. Hatására megnő a kitérésének esélye, valamint ha támadás éri visszatámad.  Első képességét nyitó képességét érdemes használni, felpakol egy Combo debuffot, így minden más támadása erősebbet fog ütni, harmadik képessége az ellenfél támadását, míg a negyedik a védekezését csökkenti le 25%-al.
Hátrányok: A statjai átlagosak, talán nagyon is azok, nem jeleskedik életben, támadása erősnek mondható, kitérése jó, de egy jó célzó Bruiser 2-3 kör alatt teljesen kiütheti.

ISO: Ajánlott neki Acc, Attack és Evasion ISO-t adni, staminája elég van, Deff-re és Életre nem lesz szüksége, ha ki tud térni a támadások elől, majd egy jó kis crittel vissza tud ütni.

 

 

Deadpool
Beszerezhető: PvP season I, vagy későbbiekben megvehető

Előnyök:Nah róla nem tudok sok mindent elmondani, igazi buff/debuff karakter, a támadásai egymásra épülnek, így valószínűleg jól tud sebezni, ha megfelelő sorrendben támadunk vele, de az élete legalább körönként visszatöltődik.
Hátrány: Tudni kell használni, nem mindegy, h melyik képességét használjuk melyik után, ha nincs jól előkészítve a támadása nem üt nagyot. Kitérése és staminája nem túl nagy, staminája kifejezetten kevés, ezáltal valakinek a háttérben töltenie kell, h meglegyen a folyamatos támadás, mellyel erős, ha megáll tölteni leesnek róla a buffok, kezdhet elölről. Ez a másik hátrány, idő kell neki, h igazán ütni tudjon.

 

 

Iron Fist
Beszerezhető: 15 CP

Előnyök: Gyógyítás képessége, a legjobb gyógyító karakter a játékban, hatalmas mennyiségű életet tud visszatölteni egy karakter számára és mindezért csak 15 CP-t kérnek. az első két támadása egymást erősítik, a negyedik egy buffot ad neki ami megnöveli minden statját, hasznos képesség, 99 körig marad rajta, magyarul nem esik le semmiképpen sem és nálam már 20stack-et is sikerült rá pakolnom.
Hátrány: Átlagos statokkal rendelkező karakter, még a buffja sem segít rajta sokat, csak 3 után és ha nem crittel akkor sebzésben sem kimagasló.

ISO-kba Nála is inkább az Accuray/Attack-ra mennék, hiszen a támadás ereje befolyásolja a gyógyítása erejét is.

 

 

Ghost Rider

Beszerezése: Special Operation 4, 25. task díja.

Előnyök: Passzív képessége, hogy minden támadó karakterre tesz egy „Sin” (Bűn) debuffot, mellyel csökkenti annak védekezését - ráadásul stackelődik, szóval több is lehet, rajta egyszerre- amiből később a saját Vegance-t építi ki (4-es támadása) valamint a második támadásának erejét növeli. Másik paszív képessége a varázstámadások erejének felezése, a tűzre való immunitása. Az első képessége DoT-ot helyez az ellenfélre, Burn, DarkVoid és Soulfire-t, egymás után, ha az elöző már rajta volt. Ráadásul az utolsó képessége free action és mindenkit sebez, minden ellenfélen lévő Bűnök ősz száma alapján adja a buffot.

Hátrány: az alaptámadása ugyan magasabb az átlagnál, de nem sokkal, és ha nincs az ellenfeleken legalább 3-4 sin akkor a második támadása is keveset üt.

ISO-ból neki kivételesen Evasion/Attack-ot ajánlok, a motorja miatt az alap kitérése alacsonyabb az átlagnál, ezt befoltozni. ha úgy érezzük, h ez a két statja rendben van akkor adhatunk még neki Életet, sajnos abból sincs eleresztve a drága, bár mágus ellenfelek ellen erre nincs annyira szüksége.

 

 

Luke Cage
Beszerzése: 23 CP

Előnyök: Áttörhetetlen bőr! Nem csak a vérzésre immunis, de még a critet is sokkal kisebb eséllyel kap mint az  átlag. Scrapperhez képest jó az élet statja is, a kitérést leszámítva a többi érték is a helyén van, van egy mindenkit sebző képessége, valamint tudja védeni a gyengébb karaktereket is. Az első támadása után ha az adott ellenfél Luke-ot szemeli ki támadásra kap egy szép visszatámadást tőle, a harmadik támadásának meg megnövelt crit esélye van, valamint a sebzését is erősítik.
Hátrányok: Sajnos kitérni nem tud olyan jól, pedig ha védekezik akkor jobb ha néha tud dodge-olni is, valamint a védelme sajnos csak az egyszemélyes támadások ellen hatásos, területiket nem véd.

ISO-ból neki kivételesen Def/Attack/Health triót ajánlom, ha nem kap olyan sok sebzést akkor érdemes vele védekezni, a kitérését nem érdemes foltozgatni. Crittje alapból elég magas, arra sem kell adni szerencsére, de ha már védekezik akkor egy kis élet nem árt a megnövelt védelem mellé.

 

 

Magik

Beszerzés: Special operation 3, 25. task díja.

Előnyök: Magik a Fönix Five ruhájában kezd, melynek kepesége, h bármelyik egységed megkaphatja a „Fiery Retribution” buffot, mellyel minden támadott és támadót egy extra tűz sebzést okoz. Ezenkívül saját képessége a „Ruler of Limbo” mellyel démonokat hív át a másik síkról mely vagy mindenkit sebeznek és mérgeznek, vagy az adott ellenfelet, de több sebzéssel és nagyobb critt eséllyel. Az első képességével tehet szert a „Soul Charge” buffra, támadásonként egyre és összesen kettő lehet rajta egyszerre, ezeket használja el késöbb a másik három támadásának erősítésére, mindegyik kap plusz képességet attól függően, hogy nulla, egy vagy két töltet van rajta. A harmadik képessége mindenképpen betalál és nem üthetnek rá vissza, jó counterattackosok ellen, az utolsóval meg stun-ol.
Hátrányok: Sajnos ő is Stack-elős karakter, ütni üt, de igazán akkor hasznos a támadása ha már van rajta legalább egy töltet, ráadásul sajnos az utolsó három támadás teljesen lenullázza a tölteteket, a következő támadás előtt megint fel kell töltődnie.
ISO-t neki a játékstílusod függvényében adnék, ha támadni akarsz vele akkor Attack/Accuray, ha a második képességével akarod fel DoT olni az ellent akkor Def/Health-et adnék, mert a körönkénti sebzést nem növeli a támadása, de túl kell élnie addig, h elsüthesse.

 

 

QuickSilver

Beszerzése: 48 CP

Előnyök: Minden körben kétszer támad és akár a Kapitány előtt is sorra kerülhet! Nagyon jó a kitérése és a critt esélye, ráadásul az első támadásával ezt 10%-onként tudjuk növelni, maximum 50%-ig, Ugyanakkor ha megtámadják és van rajta „Quickness” buff akkor egy területi támadással vissza üt – ami ugyan levesz róla stack-et - ráadásul ha kémet üt, akkor a második támadása is területit ad, ráadásul feltesz egy combo debuffot is mindenkire. A harmadik képességével nagyot lehet ütni ha van rajta több mint 3 quickness, az utolsóval pedig mindenkit le lehet stun-olni, ráadásul egy gyorsaságot mindenképpen rá tudsz pakolni, hiszen a két körből az elsőt el tudod erre használni. Plusz jó, hogy a gyorsasága miatt át üt a védő karakterek mellett. Ha rajta van mind az 5 stack nagyon nehéz eltalálni és nagyon kicsi az esélye, h nem critett üt!
Hátránya: Nagyon keveset sebez, talán a legkevesebbet a játékba, persze csak az alaptámadása, a harmadik nem. Ha nincs rajta legalább 2 stack akkor a harmadik támadását felesleges használni. Valamint sajnos hátrány néha a visszatámadása is, hiszen lehet, h pont gyűjtenél egy támadásra 5 stack-et mikor mind a 3 ellen őt üti és lenulláza, igaz, h ők is kapnak, de ha van köztük egy erősebb akkor buktad.

ISOból neki mindenképpen Attack/Health párost adnék, de főleg Attack, az mehet bármi mással.

 

 

Sif

Beszerzése: 23 CP

Előnyök: Asgardi a drága így nem hat rá sok DoT (             Burning, Chilled, Poison és Radiation). Jó a citt mutatója és bleed-et okoz az ártatlan ellennek. A harmadik képesség növeli a teljes csapat védelmét 25%-al, plusz biztosítja Sif következő támadásának critjét. támadásainak sebzése több mint jó, ráadásul mindegyiknek van valami káros mellékhatása a szerencsétlen védőre. Ha megvesszük neki az alternatív ruháját akkor az első három körben biztos crittel, annyi pont elég szokott lenni, hogy eldőljön a meccs.

Hátrány: Sif-nek nem nagyon van kiemelkedő hátránya, meg tud halni… A kitérése nem a legjobb, de ha benyomja a védelmi buffot akkor elég sokáig túl tud élni.

ISO- ból bármit eltűr, de inkább Attack felé orientálnám, kitérését neki sem tudjuk felvinni, ellenben ha a Bruiser ruháját vesszük meg neki akkor a Deff-re is adnék neki valamit, plusz egy kis élet mindenkinek jól jön.

 

 

Spiderm-Woman

Beszerzése: 33 CP

Előnyök: Megmondom Őszintén amennyire szeretem Pókit annyira nem szeretem a női kiadását… DE! Neki is van jó oldala, a „Vegance”-el mindenkire visszatámad, ráadásul DoT-al megspékelve. A végső támadása csökkenti minden ellenfél támadását, kitérését és pontosságát.
Hátrányok: Csúnya. Bár az attack statja magasabb a vártnál, valahogy nem sebez mégsem olyan jól mint a többi karakter, a második és a harmadik képessége használhatatlan gépek ellen és se nem a Vegance, se nem a félelem feromonjai nem ingyen támadás, így el kell rá pazarolni egy kőrt, ezzel csökkentve a sebzésének hatékonyságát.
ISO-ból neki Attack-ot adnék ezerrel, Staminája sincs sok, az is jól jön neki, a többi statja kiegyensújozótt.

 

 

Wolverine

Beszerzése 90 CP

Előnyök: Öngyógyítás képessége minden körben és immunis a félelemre. Ezenkívül az alaptámadása rögtön két vérzés stack-et is feldob az ellenfélre, kémek ellen ez kapásból 4. A második támadásának magas a stamina költsége, de jó eséllyel crittel és akkor hatalmasat szól, míg az utolsó előtti is jól sebez és ad egy debuffot amivel a bleed effekt többet sebez körönként. Végső képessége a gyorsított regeneráció, ekkor leesik róla minden bleed, ravage és poison státusz és 3 körig pluszba gyógyít magán körülbelül 15-20%-ot.

Hátrányok: Kicsit magas CP költség, az egyetlen Scrapper aki 90 CP-ért lehet megvenni. Staminából hamar kifogy, és az alap támadása inkább a bleedre megy mint a bevitt sebzésre.

ISO-ból neki staminát adjunk,  és életet, a healing factor-ja élet alapján tölt vissza, ezenfelül Attack-ot és Accuray-t érdemes adni a második képességének erősítésére.

 

 

 

Ennyi lenne jelenleg a Scrapper class összefoglalója, remélem sikerült érdemlegeset mondanom mindenkinek, s ne felejtsetek el szavazni, h legközelebb melyik csoportot vegyem nagyító alá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelhun.blog.hu/api/trackback/id/tr104897622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása